Van olyan, amikor a szélsőbal és a szélsőjobb összefog. Történet egy kisemberről, banki hitelről, Morzsi kutyáról és egyre több Kovács Istvánról.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara kommunikációs tanácsadója szerkesztőségünket arról tájékoztatta, hogy senkinek sem kellett „megmentenie” Kovács Istvánt, hiszen nem volt kilakoltatás. A bíróság már előző héten felfüggesztette a végrehajtást, amiről értesítette is az adóst, tehát az esemény egy „áltüntetés volt”. Tóth Nagy Péter állítja, az összefogásnak és tüntetésnek semmi köze nincs ahhoz, hogy a bíróság felfüggesztette a végrehajtást, hiszen a döntés egy héttel korábban megszületett.

Megmentették Kovács Istvánt - fn.hir24.hu

Nézem Kovács Istvánt. Átlagos magyar ember, szokásos álmokkal és már-már közhelyszerű tragédiával. Ő is egy a sok közül. Számtalan hozzá hasonló embert ismerek szűkebb és tágabb környezetemben. Mégis az ő története egy kicsit más, mert olyasmi történt vele, ami eddig nem volt e hazában: szélsőjobb és szélsőbal képes volt évszázados gyűlölködését félretenni és összefogni Kovács István megmentéséért.

A Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara szerint semmi értelme nem volt az egésznek, és áltüntetés volt, hiszen semmi köze az összefogásnak a végrehajtás felfüggesztéséhez. Persze arról nem szól a fáma, miért is függesztették fel a végrehajtást. Nem gondolom, hogy hamis okok miatt, minimális médiavisszhangért a szélsőségek összefogtak volna. Talán mégis van valami a háttérben. De ha nincs, az esemény önmagában is mérföldkő. Kiderült, van olyan helyzet, amikor a szélsőjobb és szélsőbal össze tud fogni. Ráébredtek, vannak közös nézeteik, hiszen egyik sem szívleli a vadkapitalizmust, a tőke uralmát, a kisemberek kizsákmányolását. Szociálisan mindkettő érzékeny - ott mélyen a szívben. Hiszen ők is emberek, akik Kovács Istvánért képesek összefogni. 

Kíváncsi vagyok, lesz-e folytatás? Lesz-e eredménye jobb és bal rövid kis randevújának? Vagy marad minden a régiben. Szokásos jelszavak, gyűlölködés. Van-e elég Kovács János, hogy rádöbbenjenek, az összefogással többre mennek, mint az egymás mocskolásával? És rájönnek a középen lévők, így is lehet? És ráébrednek a fönt lévők, hogy ha saját kicsinyes érdekeiket, játszmáikat félre teszik, minden Kovács Istvánt meg lehet menteni? Nem kell hozzá sok. Csak egy kis önvizsgálat, és az önző érdekek félretétele egy rövid időre. A hosszúhétvége épp jó lehetőséget ad ehhez...

Hozzászólások