„A Nottinghami Trent Egyetem Üzleti Akadémiáján tanító professzor szerint a „vállalati pszichopaták” a társadalom azon egy százalékát teszik ki, akik „abnormális agyi funkciókkal élnek”, és hiányzik belőlük az emberek iránti szimpátia vagy empátia.

És ez a hiányosság azt eredményezi, hogy ezek az emberek „sokkal hűvösebbek, számítóbbak, mint a többi ember, és kegyetlenek, ennélfogva fenyegetést jelentenek a munkahelyükre, de az egész társadalomra is. De minek köszönhető, hogy ezek az ijesztő figurák ülnek a vezető pozíciókban? Boddy szerint elsősorban annak, hogy kiválóan használják ki a modern piacgazdaság kaotikus természetét, és képesek a hatékony reakcióra és az örökös megújulásra. De a brit tudós állítja, nemcsak kognitív képességek teszik őket a piacok „csúcsragadozóivá”, hanem karizmatikus fellépésük és meggyőzőkészségük is, melyekkel elfedik érzéketlenségüket.  

    mindennapi - Pszichopata hatalomátvétel a Wall Streeten?

Egy jó ismerősöm szcientológusok tesztjeivel dolgozott  munkaerő keresésben (Human Power Manager). Beszélgetett egy szcientológus vezetővel, aki már elérte a clear állapotot és még tizenvalahányadik OT szintet. Elmesélte, hogy most már olyan tudatállapotban van, hogy neki nincs lelkiismeret furdalása. Ismerősömnek ezt úgy magyarázta, hogy annyira jó lelkiállapotba kerülnek, hogy már csak pozitívan gondolkodnak. Ezért nincs semmi negatív, s így lelkiismereti probléma sem. Nem az az oldal érdekes. Ismerősöm azonban e régi magas rangú katonatisztből, vagy belső ügyosztályról leszerelt szientológustól mégis megijedt, mert ahogy beszélt a többi emberről és a lelkiismeret hiányáról azt értette meg, hogy konkrétan az a személy úgy érzi, bármit megengedhet magának. Nincsenek korlátok, gátak.  Hozzátette, nagyon okos, logikus gondolkodású ember volt.

„Aki őrült annak nem az esze van oda, hanem mindene az eszén kívül.”        G.K. Chesterton

A pszichopaták hihetetlenül megnyerők tudnak lenni. A nagyjából minden harmincadik férfira, illetve századik nőre jellemző.

Ez jól hasznosítható a mindennapi karrierharcban. Impulzívak, agresszívek, a szadizmusig kegyetlenek, lelkiismeret-furdalást, együttérzést, belátást nem ismernek, törtetők, manipulatívak és a végtelenségig önzők. A szakemberek az egyik legveszélyesebb pszichiátriai kórképnek tartják a társadalomra nézve, mert a pszichopata tökéletesen képes elleplezni torzult személyiségét embertársai elől, miközben a kórképből származó erősségeit maximálisan kihasználja.

Ha most ilyen emberek ülnek netalán a döntéshozó helyeken  a világ bármely pontján, akkor „irgalom atyja ne hagyj el”. Mire számíthatunk azoktól, akik csupán százalékot, kamatot, kifizetendő, de inkább bevételezendő összegeket látnak ott, ahol pedig emberek laknak és élnek, lélegeznek, szeretnek, szülnek, nevelnek, tanulnak, meghalnak. Fogolytábor számok szemben a személyes nevekkel.

Nem az első eset lenne Európa és a világ történetében.

„Öljétek meg mindet, Isten majd megismeri az övéit.”Arnaud-Armaury, Citeaux abbéja, pápai küldött mondta (állítólag) a Bézier-i mészárlás előtt (1209-1229 keresztes hadjárat a katharosok ellen) a hadjárat hadvezérének, Simon of Montfortnak, Leicester Grófjának, hogy mit tegyen a várossal, és a benne élő hitetlenekkel. Tízezer embert gyilkoltak le csak itt és ekkor.

Vagy gondolhatunk a 17. sz.-i, sálemi boszorkányperekre. Itt unatkozó lányok, és tömeghisztéria miatt több tucat embert bebörtönöztek és vagy húsz ember kivégeztek boszorkányság vádjával.

De hát olajcég is tud így viselkedni. A Niger-deltában a Schell cég alkalmaz a tönkrement halászok, földművesek ellen zsoldosokat, akik az elvett földjeikért és életükért kompenzációt szeretnének. Megfélemlítenek, elüldöznek.

Vajon Magyarország milyen kezekben van, és kitől függ?

kapcsolódó linkek:

webbeteg antiszocialis-szemelyisegzavar

zona  Rengeteg a pszichopata a felső cégvezetők között.