A turistáknak gyönyörű hely Magyarország, de aki ide költözik, rengeteg bürokráciára, csúszó- és hálapénzfizetésre számíthat – mondja Allan Boyko, aki kanadaiként tíz évet töltött Magyarországon, és máig nem érti, hogy ha valami nem működik, hogy lehet, hogy évek múlva sem próbálja senki megjavítani. Ez a magyar pokol   index

"... élveztem a munkát. Magyarország tele van botrányokkal, Kanadában sokszor kóbor kutyákról írnak cikkeket. Rengeteg a korrupció, szerkesztőként sötét üzelmekről mindig jó hírt adni. Az emberek panaszkodnak, hogy a médiában sok a negatív hír, de nézzünk szembe a tényekkel: miről beszélnek, pletykálnak az emberek? Hát, nem arról, hogy valaki milyen nagyszerű dolgot csinált. A rossz érdekli őket, és Magyarországon nagyon sok rossz van. ... A magyar nagyszerű nép, és sok ragyogó elmét adott a világnak, elég csak azokra a kutatókra gondolni, akik Nobel-díjat kaptak, a legtöbben miután már elhagyták az országot. De valahogy a társadalomban meglévő irigység miatt elfogadhatóvá vált, hogy az emberek visszatartsák egymást az építkezés helyett. "

"A kanadaiak nem ilyen ragyogó elmék, de a rendszer működik: az átlagember kemény munkával és önfeláldozással előre tud lépni. Rengeteg magyar ember is hajlandó lenne ugyanerre, csak nagy kár, hogy annyi ember és akadály áll az útjukban. ... Mondhatnám, hogy ezt vagy azt kell megoldani, de azt hiszem, az ország karakterétől idegen a változás. ... A magyar politika olyan, mint amikor két gazda összeveszik egy óriási krumplin, amit az út szélén találtak, mert mindketten azzal akarnak hencegni, hogy ők a kiválóbb földművesek. A valóságban persze a krumpli egyiküké sem, de ahelyett, hogy elfeleznék és jövőre elültetnék, inkább gulyást főznek belőle, húsnak meg leölik az utolsó disznót.  "

Így ír Magyarországról egy szerkesztő. Abszurd tükör. Visszaköltözött Kanadába. Azt akarja, hogy a gyerekei ott nőjenek fel. Hány lelkész ismerősöm költözött már Kanadába. A közvetlen környezetemből is. Nem akarták, hogy itt nőjenek fel a gyerekeik.

Nálunk bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Amin még tavasszal nevettem, mára már véresen komoly lett. Így történik ez a következő két idézetben.

Az első egy humoros videó jelenet a MÁV-ról.  Vida Péter és Janklovics Péter - A vágány mellett vigyázzanak!  0:32-0:56 Ezt kérem megnézni. Bár ideírom a szöveget: "Lassított személyvonat indul Veresegyház útirányon át Vácra a 12. vágányról. A vonat Vácig minden állomáson és a megállóhelyek között is vesztegel. Újpestről visszatolat. Aztán lerobban. A vonat műszaki okokból 10 perccel hamarabb indul. Szíves megértésüket köszönjük."

A második egy novemberi napi hír: "... A Szob-Budapest és a Veresegyház-Vác közötti szakaszon az utóbbi hetek fennakadásait reméli megszüntetni a MÁV ... az elmúlt hetekben a biztosítóberendezések meghibásodása, felsővezeték-szakadás, kábelvágások miatt kiszámíthatatlanná vált a vasúti közlekedés ezeken a vonalakon, a járatok késése időnként meghaladta az egy órát is, a vonatok átlagosan 20-40 percet késtek.  A vonatok hétfőtől jellemzően 5-10 perccel korábban indulnak mindkét vonalon... " dunakanyar.hir24

Mi ebből  a tanulság? Nem tudom. De ahol csak az udvari bolondok szava igaz...

1Korintus 1.27  Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket:

 

Hozzászólások