A Szervező továbbá fenntartja annak jogát, hogy a Játékot a felhasználó egyedi értesítése nélkül bármikor felfüggessze, beszüntesse, a jelen részvételi feltételeket, akár visszamenőleges hatállyal is, módosítsa. A Játék ingyenességére tekintettel a Szervező nem felel a felhasználó, vagy bármely harmadik személy által elszenvedett károk tekintetében és kizár minden más egyéb, akár közvetlen, akár közvetett vagyoni és /vagy nem vagyoni kártérítési igényt, sérelemdíjat. A Szervező a nyeremény tekintetében, az ingyenességre hivatkozással garanciát nem vállal. 

Részvételi feltételek aprod

"Válaszd ki álmaid otthonát az Apród ingatlanhirdetéseiből maximum 15 millió forintig! Töltsd fel a megadott mezőbe a hirdetés azonosítóját, add meg a neved és az e-mail címed!
Ilyen egyszerű. Ha te nyersz, áprilisban már költözhetsz is."

Nem nagy összeg az a 15 millió. De azért jól jönne. Meg legalább még 3 millió embernek. Egy lakást jó helyen, vagy kisebb házat, nyaralót. Nem erről álmodoznak a devizahitelesek, a "túlfizetett" alkalmazottak, a postai dolgozók, a tanárok, tűzoltók, rendőrök és hát lehet, hogy némely lelkészek is? Bevallom megpörgetett egy kicsit engem is. Mert máskülönben akkor lesz akármilyen, bármilyen lakhelyünk is, ha az Egyházam nem rúg ki, vagy ha az országgyűlési képviselőnk rám hagyja a nagyszülői házat. Hasonlóan a többi millióhoz esélyem sincs saját lakáshoz jutni. Bár eddig még mindig volt hol laknom. Aprót szeretek olvasni így is. Ez nekem nem okoz gondot, hogy benyomjam a tól-ig határokat a keresőbe és a nekem szimpatikus helyen, a szimpatikus családi házakat, lakásokat, nyaralókat átböngésszem. Majd különböző érvek alapján kiválasszam a szerintem nekem valót. Ezért még "fizetnek" is? Persze, ha engem választ az automatikusan és véletlenszerűen generáló program. De hát bejöhet.

Kutatom a Balaton-felvidéket, az Északi partot,  Sopron, Tata, Győr környékét, az Őrséget. Kedvenc helyeim. Találok is, igaz fel kell újítani, de közel  a vasút, a buszvég, panorámás. Kicsi a kert, vagy csak kocsibeálló van. Rá se ránts. Ajándék lónak ne nézd a fogát. Na de ki kellene tölteni a jelentkezési adatokat. E-mail cím, név stb... A szokásos.

Biztos, ami biztos elolvasom a szabályzatot. Ugye ezen ne múljon a lakásunk sorsa. A cím alatti kiemelést találom. "A Szervező továbbá fenntartja annak jogát, hogy a Játékot a felhasználó egyedi értesítése nélkül bármikor felfüggessze, beszüntesse, a jelen részvételi feltételeket, akár visszamenőleges hatállyal is, módosítsa." Magyarul, ha nem sorsolják ki a  hirdetés szerinti választott ingatlant, akkor sem történik semmi. Hiszen a feltételek között ott volt ez is. Jog szerint semmire nem kötelezte magát a hirdető és mögötte álló cég. Nem mondom, hogy nem akarja megtenni, sőt nem feltételezem, hogy be akarja csapni az embereket. Bár feltételezhetem, de nem állítom. De jogilag úgy intézték, hogy semmire nem kötelezhetők a nyereményjátékban. Tehát olyan játékot játszatnak, ahol az embereknek semmilyen esélye nincs a céggel szemben.

Nagy valószínűséggel egy jól kitalált reklámról, e-mail cím gyűjtésről, és mivel be kell jelölni a hírlevél fogadását, ezért egy kommunikációs csatorna kiépítéséről is szó van. Nyilván az akció miatt megnövekszik a honlap adatforgalma, ez jó hirdetési mutatókat hoz. Többen hirdetnek majd az oldalon. Akár reklám bevételeket is generál. Ráadásul olyan hirdetésekre irányítja a figyelmet, amelyet nemigen kerestek addig. Mindenképpen nyereség ez, mindenféle kockázat nélkül. Ha meg nem jön be a tervezett bevétel, akkor meg ott van a leírt szabályzat, miszerint nem kötelez az adott és a leírt szó sem a sorsolásra.

Különösebben nem érdekel ez a sztori tovább. De azért böki a csőrömet, hogy sok millió rászoruló és talán hiszékeny, óvatlan, gondatlan ember reményeivel játszani ez miféle munka. Ez az az ámítás, ami egyébként naponta megismétlődik. Egy népdalunk mondja: "ez a világ olyan világ, mint a mogyorófa virág, sokat ígér keveset ád, mit ád is mind keserűt ád".

A rendszerváltáskor, már előtte is érezhető volt, elengedték a reklámokat. A média az igazságtartalomra néző szűrő feladatát feladta. Kell a reklámpénz. Nem csoda hát, hogy jósok, sarlatánok jelentek meg és egyéb ezoterikus ostobaságokért lehet fizetni a médiában. Az indok, hogy nagykorú ember el tudja dönteni, hogy mi igaz és mi nem. Nem akarom kiskorúsítani és gyámság alá helyezni az ország lakosságának nagyobb részét, de nem tudják eldönteni mi igaz és mi nem. Abban az országban, ahol egy tévésorozat rabszolgájának kiváltásáért, vagy a vak lány szemműtétjéért gyűjtenek elég merész dolog azt mondani, hogy majd eldöntik mi az igaz. Persze innentől vannak kérdéseim a választásokkal, népszavazásokkal, és egyéb minimum ismerethez köthető tevékenységekkel kapcsolatban. Egy ilyen országban hogyan lehetne szavazni vízlépcsőről, atomenergiáról, sorskérdésekről, országgyűlésről, bármiről?

Nemrégen volt egy kampány a gyermekek részére, hogy ne higgy el mindent ami a médiában megjelenik. Ma, amikor statisztikailag kimutatható, hogy bizonyos médiákban a híranyagok 90%-a hamis és/vagy manipulált, akkor mit akarunk.

Ezek után ne csodálkozzon senki, ha azt mondom, hogy kerestem én az igazat, meg a hitelest, de nemigen találtam máshol, csak Isten ígéreteiben, a Szentírásban. Abban még nem csalódtam.

 

Hozzászólások